Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 21., szerda

Fahéjas-almás kiwi leves

Hozzávalók:

3 db alma
3 db kiwi
3 dl tej
fahéj
szegfűszeg
5 evőkanál cukor
Fél csomag vaníliás pudingpor


(nagyobb képért katt)

Gyümölcslevest mindenből kell tudni főzni :) A klasszikus meggyleves után, ha azt már biztonsággal el tudjuk készíteni, bátran vállalkozzunk egyéb gyümölcslevesekre is. Pl. a kiwi valami fantasztikus ízeket hoz nyersen is, de levesben is. 
Az almákat és a kiwiket meghámozzuk, mossuk és apró kockákra vágjuk. Az almákat 2-3 dl vízben a fahéjjal és a szegfűszeggel, cukorral együtt feltesszük főni. Míg megpuhul, akár csak mint mikor kompótot készítünk, addig kb. 1 dl tejet csomómentesre kavarunk a pudingporral. Ha az alma elég puha, jöhet a kiwi, kb. 1 percig hadd főjön, majd a gázt takarékra kapcsolva, kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingot. Ezután pedig hozzáadjuk a maradék tejet is. Nagyon fontos, hogy nem kell felfőzni, csupán néhány pillanatig hadd melegedjen a tej a levesben, és mielőtt elkezdene "pezsegni" hamar kikapcsoljuk a gázt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése