3 db alma
3 db kiwi
3 dl tej
fahéj
szegfűszeg
5 evőkanál cukor
Fél csomag vaníliás pudingpor
(nagyobb képért katt)
Gyümölcslevest mindenből kell tudni főzni :) A klasszikus meggyleves után, ha azt már biztonsággal el tudjuk készíteni, bátran vállalkozzunk egyéb gyümölcslevesekre is. Pl. a kiwi valami fantasztikus ízeket hoz nyersen is, de levesben is.
Az almákat és a kiwiket meghámozzuk, mossuk és apró kockákra vágjuk. Az almákat 2-3 dl vízben a fahéjjal és a szegfűszeggel, cukorral együtt feltesszük főni. Míg megpuhul, akár csak mint mikor kompótot készítünk, addig kb. 1 dl tejet csomómentesre kavarunk a pudingporral. Ha az alma elég puha, jöhet a kiwi, kb. 1 percig hadd főjön, majd a gázt takarékra kapcsolva, kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingot. Ezután pedig hozzáadjuk a maradék tejet is. Nagyon fontos, hogy nem kell felfőzni, csupán néhány pillanatig hadd melegedjen a tej a levesben, és mielőtt elkezdene "pezsegni" hamar kikapcsoljuk a gázt.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése