60 dkg sertés karaj
Dijoni, egész szemes mustár
só,
bors,
1 paprika
1 paradicsom
2 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
A salátához:
lilakáposzta
kelkáposzta
paradicsom
(nagyobb képért katt)
Megint egy tartalmas sült hús, akár egy jó kis hétvégi vendégvárásra, vagy egy jó saláta mellé. Ezt a módját néhány éve, építkezős időszakban készítettem legtöbbet, mivel akkor sok húst készítettem. Egyszerű és nagyszerű ez is, semmi különös, a darabos, egész mustármagos mustár, és a hagymák megadják az alapízt. Ezt a jó, erős ízű, pikáns mustárt is megvehetjük bármelyik boltban, igazi, egészben látható benne a mustármag, szerintem sokkal finomabb a megszokott mustárnál. De ha véletlenül épp nincsen otthon, természetesen pótolható hagyományos mustárral is.
A húst megmosom, és kb. ujjnyi vastagságúra szeletem. Nem klopfolom, hanem így ahogy van elhelyezem a sütőben. Sózom, borsozom, mindegyik szeletre rákenek egy teáskanálnyi mustárt, és rászeletelem a fokhagymát. A husik köré dobom az egész paradicsomot, és egész paprikát, illetve négyelem a vöröshagymát és azt is a húsokra dobom. Meglocsolom kb. 1 dl olajjal, és egy pohár vízzel felengedem. Ha van idő, jót tesz neki némi idő a hűtőben alufólia alatt. Majd 200 fokon, előmelegített sütőben, kb. 1-1,5 óra alatt készre sütöm, majd levesszük a fóliát és zsírjára sütjük. Ha időközben meg-megnézzük és úgy látjuk elfőtt a leve, természetesen kevés vízzel pótoljuk.
Egyszerű kelkáposztasalátával tálaljuk, amihez egyszerűen csak összedaraboljuk a zöldségeket, a hús kisült zsírjával picit meglocsoljuk.
Omlós, kellemes, ízletes húst kapunk.
Omlós, kellemes, ízletes húst kapunk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése