Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. január 29., csütörtök

Fahéjas-diós sült alma karamell pudinggal

Hozzávalók:

4 db nagyobb alma
4 evőkanál darált dió
4 kávéskanál őrölt fahéj
méz
4 evőkanál kristálycukor
fél citrom leve


(nagyobb képért katt)


Egy csodás házi desszert, gyorsan! Ráadásul gyümölcsből. Önmagában is zseniális desszert, de ezzel a karamell pudinggal, egyenesen mennyei. Nem diétás... :)
Nem hosszú a történet, meghámozzuk az almákat, 2/3-nál próbálunk kráter szerűséget vágni bele, majd megszórjuk a dióval, fahéjjal, mézzel. Ezután az előmelegített sütőben 180 fokon 15 percet sütjük. Majd ekkor kivesszük, megszórjuk a cukorral és a sütőt maximumra csavarva még 5 percig sütjük, folyamatos felügyelet mellett, nehogy megégjen a cukor, éppen csak kezdjen olvadni a tetején.
Közben feltesszük forrni a 3 dl tejet, és a tejkaramella ízű pudingport elkavarjuk a 0,5 dl tejben, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot. Ha a tej forrni kezd, levesszük takarékra a gázt és hozzákeverjük a pudingport. Folytonos keverés közben pár perc alatt sűrűre főzzük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése