Kb. 1 kg csirke comb és szárny vegyesen
só
feketebors
ételízesítő
2 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
4 cikk fokhagyma
1,5 dl olaj
2 dl víz
2 evőkanál méz
2 evőkanál ketchup
(nagyobb képért katt)
Ha már unjuk a hagyományos tepsis csirkét, amikor alap zöldségekkel és fűszerekkel egyszerű húsételt készítünk, akkor pl. be lehet dobni egy ilyen édes, mézes-ketchupos verziót. Semmi különös, tényleg csak a megszokott módon elindítjuk a sült csirkét. Megmossuk, tepsibe tesszük őket, befűszerezzük, sóval, borssal, ételízesítővel, mellédobjuk az egész paprikát, és paradicsomot, fokhagymákat, valamint négyfelé vágjuk a vörös hagymát és véletlenszerűen ezeket is rádobáljuk. Felöntjük az olajjal, és vízzel, befedjük alufóliával és 180-200 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük. Az 1 óra elteltével kivesszük és egy villával megszurkáljuk. Ha elég puha, akkor bekenjük az összekevert mézes ketchuppel, és alufólia nélkül 200 fokon még 15 percig sütjük. Ha nem elég ropogós, akkor ha légkeverés a sütőn, akkor azon kb. 3 percig 220 fokon, folyamatosan figyelve megpirítjuk. Ha nincs légkeverés, akkor a hőfokot maximumra állítva néhány percig sütjük.
Saláta, rizs, burgonya, minden kiváló hozzá.
Jó étvágyat!
Klasszikus sült csirke
1 kg csirkecomb
Klasszikus sült csirke
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 paprika
1 paradicsom
2 fej vöröshagyma
4 cikk fokhagyma
só
bors
ételízesítő
1 dl olaj
1 dl víz
(nagyobb képért katt)
A könnyű vacsora kifejezés mindenkinek mást jelent. Sokan azért szeretnének könnyebben vacsizni, mert azok a bizonyos kalóriák már estére nem jönnek túl jól. De azért üres hassal sem jó lenni, és mondjuk ha nem késő este vacsizunk, azért még beleférhet a saláta mellé egy jó sült csirkecomb.
Ez a recept nekem egy jól bejáratott, családi örökség. Anyukámtól tanultam, mint sok minden mást is. Nos szerintem nem nagy hűhó, de fontos minden alkotórész.
A csirkecombokat megmossuk, és sorban elhelyezzük őket egy tepsiben. Közben a sütőt bekapcsoljuk, hogy előmelegedjen, kb. 200 C-on. A húst picit sózzuk, szórunk rá ételízesítőt, és fekete borsot őrölünk rá. Fontos, kell mindenképpen paprika és paradicsom. Ezeket én egészben dobom a hús mellé. Télen, ha van otthon, mélyhűtött is tökéletes. (Nekem idén bőséges termésem volt a kertemben mindkettőből, jól jön ez ilyenkor mikor 800 ft a paradicsom kilója) A vöröshagymát 4-be vágom, rádobom, és a fokhagymát egészben is tehetjük.
Rálocsolom az olajat, felöntöm a vízzel, és alufólia alatt kb. 1 órán át sütjük. Ekkor megnézzük, ha nem elég puha, még egy 20 percre visszatehetjük, és ezután fólia nélkül további 10 percig pirosra sütjük. Ha nem elég piros, 1-2 percre kapcsoljunk légkeverést és ropogós lesz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése