1 csomag, 25 dkg kész gnocchi
4 evőkanál tejföl
15 dkg füstölt sajt
só
(nagyobb képért katt)
Egy kis olasz egyszerűség. Lehet sokan ismerjük ezt az ételt a jó magyar konyhából. Nekem legalábbis a nudli jut eszembe róla, hiszen az is krumplis tésztából készül, csak épp nem golyó formában készítjük, hanem henger. Nálunk otthon a szilvás gombóchoz, ami természetesen szilvalekvárral készült, mindig volt nudli is készítve.
De itt egy kis újítással készül, mivel az olaszok más ízekkel élnek. Nekem ez úgy a legfinomabb, ha sós vízben kb. 5-10 perc alatt megfőzöm a gnocchikat, hideg vízzel leöblítem, kevés olajat teszek rá, hogy ne ragadjanak össze, majd tálalom egy kevés tejföllel, reszelt füstölt sajttal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése