2 db avokádó
Fél csomag fetasajt
2 evőkanál natúr joghurt
1 evőkanál olívaolaj
petrezselyem
(nagyobb képért katt)
Egy kis tavasz idéző könnyű, selymesen lágy finomság. Az avokádó egy viszonylag semleges ízű, de annál kellemesebb gyümölcs, ilyenkor éppen sok helyen elérhető, az ára is kibírható. A fetasajt pedig egy markáns, erősen sós dolog, ebből gondoltam, hogy nem lenne rossz összehozni őket egy vacsora erejére. A pontosan érett, tehát nem túl kemény, de nem teljesen puha avokádót megmossuk és egy késsel hosszában körbe metszük. Innentől már könnyen lehúzható róla a héja. A fetát egy villával összetöröm és hozzáadom a joghurtot, olívát, az apróra vágott petrezselymet, és jól összekeverem őket. Majd az avokádó óriás magvának a helyére töltögetem a krémet. Szerintem fogyni vágyóknak akár egy vacsorára is alkalmas, de lehet mellé egy szelet natúr csirkemellet is sütni.
Jó étvágyat!
Pikáns hagymasaláta
1 db nagyobb lila hagyma
Pikáns hagymasaláta
Hozzávalók:
1 db nagyobb lila hagyma
3-4 evőkanál tejföl
pici só
(nagyobb képért katt)
Aki a hagymát szereti, az tud valamit! :) Az egyik legegészségesebb zöldségünk, van aki mindenhogy szereti, és van aki sehogy sem. Nálunk nagy kedvenc. Aki szereti, valószínűleg készített már ilyet, vagy ehhez hasonlót. Ezt a felhasználási módját otthon, Milotán hallottam, és rögtön éreztem, hogy ez rossz nem lehet. A hagyma fincsi, a tejföl kedvenc, együtt a kettő csak jó lehet. És ez valami olyan egyszerű, mint egy pofon kb.
Nincs mit ragozni rajta, egy nagyon éles késsel 2 mm-es csíkokra vágjuk a hagymát, majd hasonló vékonyan keresztben is, vagyis felkockázzuk, tulajdonképpen, amilyen apróra csak tudjuk. Egy salátás tálban csomómentesre kavarjuk a tejfölt a sóval, és fokozatosan hozzáadagoljuk a hagymát. Szerintem akkor a legjobb, ha jó sűrű, tehát alig tudom összekavarni. A só miatt picit lágyul majd a dolog. Húsokhoz köret helyett simán megállja a helyét, én azt sajnáltam amit már nem bírtam megenni. Tálalás előtt hűtőben hadd pihenjen.
Jó étvágyat!
További hasonló recept:
Nagy kedvenc, kitűnő vendégváró, egyáltalán nem bonyolult.
Hozzávalók:
További hasonló recept:
Hawaii csirke
Nagy kedvenc, kitűnő vendégváró, egyáltalán nem bonyolult.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1 csomag szeletelt mozzarella sajt
olívaolaj/teavaj
bors
só
A csirkemellet megmosom és kb kisujjnyi vastagra szeletelem. A serpenyőben megolvasztom a teavajat és a husikat egyesével ráhelyezem. Megsózom, borsozom, némi olívaolajat teszek rá és fedő alatt kb. 15 perc alatt megsütöm őket. Ezután a megsült hússzeleteket egy tűzálló tányérra, vagy tepsibe teszem, rájuk pakolom az ananász karikát, végül a sajtot és így ropogós pirosra sütöm őket a sütőben. Jelen esetben itt jégsaláta ágyra pakoltam, paradicsomból, lila káposztából, reszelt répából egy jó kis saláta mix, és joghurtos öntet illett hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése