1 kg kacsa comb és szárny vegyesen
1 dl száraz fehér bor
fél dl olaj
2 narancs
Rozmaring
Kakukkfű
só, bors
1 paprika
1 paradicsom
lilakáposztához:
fél fej lilakáposzta
1 citrom leve
2 evőkanál cukor
őrölt köménymag
A kacsasült nem épp egy hamar vacsora, így számolnunk kell azzal, hogy legalább 2,5-3 órán át csak süljön csendesen a husi. Sőt a legfinomabb, ha előző nap már bepácoljuk a fűszerekbe, és másnap csak tepsibe pakoljuk, ráreszeljük a narancs héját, meglocsoljuk fehérborral, öntünk alá fél dl olajat, 1 pohár vizet, és alufólia alatt kb. másfél órán át sütjük. Ezután mellédaraboljuk a narancsot, és további 1 órán keresztül ismét alufólia alatt sütjük.
Míg a kacsa sül, addig elkészítjük hozzá a lila káposztát. Kisebb kockára vágjuk, kb. fél centi x fél centi nagyságúra, és 1 pohár vízzel, köménymaggal, cukorral, citromhéjjal és levével fedő alatt lassú tűzön elkezdjük párolni. Kb. 30-45 perc alatt egészen puhára pároljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése