Megint sertés, de nem is baj, mert a szárnyas lassan unalmassá válnak. Szerintem ez is egy jó kis magyaros husi, a hagyma megadja az alaphangját.
Hozzávalók:
6 szelet sertés comb vagy tarja
3 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
A húst klopfolás nélkül készítjük elő, besózzuk és borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőbe olajat teszünk melegedni, majd belehelyezzük a husikat, megint borsozzuk, és a hagymát rászeleteljük jó vastagra, kb. 1 centis karikákra, és rádobjuk a fokhagymát is. Kevés, kb. fél dl vizet öntünk alá és fedő alatt kis karikán, lassú tűzön sütjük majd puhítjuk, legalább 50 percig, közben ellenőrizve. Ha kell után öntjük vízzel. Ehhez is kitűnő a krumplipüré. Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése