Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2012. szeptember 28., péntek

Csirkepörkölt - csőtésztával

Hozzávalók:

75 dkg csirke comb, szárny vegyesen
2 fej vöröshagyma
fél paprika
1 paradicsom
1 cikk fokhagyma
1 kávéskanál gulyáskrém

bors
ételízesítő/leveskocka
őrölt kömény
pirospaprika



A csirke darabokat megmossuk, vízben állni hagyjuk. Kevés olajon odatesszük a kockára vágott vöröshagymát. Apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és fedő alatt összepároljuk. Ha kellően megpuhultak jöhet a 3 kávéskanál pirospaprika, amit gyors keverés mellett felöntünk 1 pohár, 2 dl vízzel. Ezután fűszerezés következik: só, bors, ételízesítő, kömény. Ha jól elkevertük jöhetnek a csirkecombok és szárnyak, valamint a cikk fokhagyma.  Fedő alatt lassú tűzön legalább 40 percig főzzük, gyakran kavargatva és ha szükséges vízzel utánaöntjük. Klasszikus kísérője a csőtészta.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése