75 dkg csirke comb, szárny vegyesen
2 fej vöröshagyma
fél paprika
1 paradicsom
1 cikk fokhagyma
1 kávéskanál gulyáskrém
só
bors
ételízesítő/leveskocka
őrölt kömény
pirospaprika
A csirke darabokat megmossuk, vízben állni hagyjuk. Kevés olajon odatesszük a kockára vágott vöröshagymát. Apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és fedő alatt összepároljuk. Ha kellően megpuhultak jöhet a 3 kávéskanál pirospaprika, amit gyors keverés mellett felöntünk 1 pohár, 2 dl vízzel. Ezután fűszerezés következik: só, bors, ételízesítő, kömény. Ha jól elkevertük jöhetnek a csirkecombok és szárnyak, valamint a cikk fokhagyma. Fedő alatt lassú tűzön legalább 40 percig főzzük, gyakran kavargatva és ha szükséges vízzel utánaöntjük. Klasszikus kísérője a csőtészta.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése