Nyári kedvenceink közé tartozik a zöldborsóleves. Finom, és nem kell órákig főzni. Nekem szerencsém van, mindkét nagymamánál van a kertben friss zöldborsó, így felváltva kapunk innen-onnan néhány zacskóval. Ja, és persze hozzá szintén kerti friss sárgarépát, petrezselymet.
Kb. 20 dkg zöldborsó
3 db közepes sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
3 db petrezselyem, zölddel
cérnametélt tészta
A hagymát apróra vágom, némi olajon megpirítom, ha van otthon 1 szelet tv paprikát, fél paradicsomot is rákockázok. Pici vízzel felengedem, ha már pirulnak, majd rádobom a sárgarépát, petrezselymet. Sóval, borssal, pici pirospaprikával és fűszerkeverékkel ízesítem. Ezután közvetlenül felengedem vízzel, annyival, amennyi levest szeretnék készíteni. Ha már a répa majdnem megpuhult, jöhet a mosott zöldborsó. Kóstolgatunk, ha kell utánasózunk, a végén cérnametélttel dúsítjuk a levest.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése