Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. november 24., szerda

Rakott Krumpli - Magyaros

Kiadós vacsorára vágyunk? A rakott krumpli jól fog szerepelni. Ebből is létezik tucatnyi verzió, ki hogy szereti, ízlés dolga. Most nézzük a magyaros verziót.



Kell hozzá:
1,5 kg burgonya
8 tojás
25 dkg száraz kolbász
1 tejföl
15 dkg trappista sajt

A krumplit megmossuk, és héjában megfőzzük, majd félretesszük kihűlni. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, szeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk.





Ha ezzel megvagyunk, veszünk egy nagyobb tepsit, kikenjük olajjal, és elkezdjük felkarikázni a krumplit. Úgy helyezzük el a karikákat, hogy azok teljesen befedjék a tepsit. Ezután jön egy réteg kolbász, és tojás. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, és adunk hozzá némi sót, pici borsot vagy egyéb fűszert ízlés szerint. Ezzel vékonyan megkenjük a tojást. Majd következik ismét a krumpli-kolbász-tojás-sajtos tejföl sorozat, és még egyszer, míg el nem fogynak a hozzávalók. Krumplival zárjuk a sort, amit jól megkenünk sajtos tejföllel. 
Pirosra sütjük.
Jó étvágyat!

Elkészítés: 1 óra
Nehézség: könnyű

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése