Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. szeptember 29., kedd

Csirkével töltött kelkáposzta

Hozzávalók:

1 kis fej kelkáposzta
30 dkg csirkemell
2 dl tejszín
20 dkg sajt
olívaolaj




Ez egy különleges de egyszerű kelkáposztás vacsi, ajánlom mindenkinek, ahol nem túl kedvelt ez a zöldség. Nálunk egyenesen tiltólistás, csak én szeretem, de így ebben a formában mindenkinek ízlett.
A kelkáposztáról választok le szép közepes leveleket, és sós vízben pár perc alatt átfőzöm őket. Eközben egy serpenyőben kevés olíván megpirítom a kockára vágott csirkehúst, sóval és borssal fűszerezem, semmi extra. Amikor átsült a hús. ráöntöm a tejszínt, kicsit összefőzöm végül belereszelem a sajtot. Pár perc alatt sűrű masszává főzöm és kész. A kelkáposzta levelekből néhánnyal kibélelek egy közepes, kerek jénai tálat, és ebbe beleöntöm a csirkés tölteléket. Végül ráhajtom a leveleket, ha kell még a tetejére plusszba tehetünk kelkáposztát. 
180-200 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése