Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. június 1., hétfő

Sajttal és sonkával töltött rántott padlizsán

Hozzávalók:

1 nagyobb padlizsán
10 dkg sonka
1 zacskó mini mozzarella sajt
2 db tojás
liszt 
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez






A padlizsánt megmossuk, és egy nagyon éles késsel nagyon vékonyra szeleteljük, hosszában. Megsózzuk, és veszünk egy szelet padlizsánt, ráteszünk egy szelet sonkát, olyan keskenyre vágjuk, hogy ne lógjon ki a padlizsánból. A mozzarella golyót félbevágjuk és mindkét felét beletesszük a padlizsánba, rá jön megint egy szelet sonka, és végül megint padlizsán. Mint egy szendvics. Így egybefogva megy a lisztbe, jól beforgatjuk, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába. Közben egy serpenyőbe melegítünk olajat és mindkét oldalát aranybarnára sütjük. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése