Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. március 31., kedd

Ananászos csirke lilasalátával

Hozzávalók:

Fél kg csirkemell
fél doboz ananász konzerv

bors
mozzarella sajt
olívaolaj
5 dkg vaj

A salátához:
lilakáposzta
retek

(nagyobb képért katt)


Nevezhetnénk hawaii csirkének is, hisz ananász, csirke és sajt tulajdonképpen. Magyarul ananászos csirke :) Annyira gyors és annyira finom, ezt ragozni sem lehet. 
A csirkemellet megmosom és vékony szeletekre vágom, kb. fél ujjnyira ha sikerül. Így ahogy van, sózom és borsozom, picit pihenni hagyom. Majd veszek egy mélyebb serpenyőt, olívaolajat öntök bele, és szépen egymás mellé helyezem a csirkeszeleteket. Pár percig közepes lángon sütöm a csirkemelleket, mindkét oldalát, halvány pirosra. Majd ha átsültek, veszünk egy kerámia, hőálló tányért, és erre szedjük a serpenyőből a csirkeszeleteket. Telepakoljuk ananásszal és mozzarella sajtot szeletelünk rá. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe és kb. 10 percig sütjük, végül 1-2 percig légkeveréssel rápirítjuk a sajtot.

A salátához a lilakáposztát vékonyra vágom, mosom és aprítom a retket, jól elkeverem őket és erre helyezem a frissen sült húst.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése