Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2015. április 20., hétfő

Sült túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg túró 
10 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
csipet só
2 tojás
3 evőkanál cukor

Tetejére:
1 nagy pohár tejföl
5 dkg porcukor
1 tojás

(nagyobb képért katt)

Egy rendkívül finom, abbahagyhatatlan finomság, ezúttal nem főzve, hanem sütve, jénaiba, sütőbe, édes tejföllel a tetején. Mennyei!
A túrót összetörjük egy villával, hozzáadjuk a cukrot, 2 tojást, a citrom reszelt héját, a pici sót és a búzadarát. Picit félretesszük, hogy pihenjen és hogy a búzadara picit megdagadjon.

Addig elkészítjük az öntetet a tetejére. Elkeverjük a tejfölt a tojással, a cukorral és kész. A túrós krémből gombócokat formálunk, egy tűzálló jénaiba pakolgatjuk sorba, egymás mellé, végül meglocsoljuk az édes tejföllel. 
180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük. 



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése