Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2011. szeptember 24., szombat

Töltött paprika paradicsom szósszal

Nyári ízek, lehetne még a kiegészítés, hiszen a jóféle paprika és paradicsom is nyáron terem, és minden akkor a legfinomabb, amikor szezonja van, nem? :)

Hozzávalók:
10 db nagyobb paprika
50 dkg darált hús (itt én pulykából készítettem, de ízlés dolga)
20 dkg rizs
1 fej hagyma
fűszerek
paradicsomlé






A húst az apróra vágott, kevés olajon párolt hagymára dobom, sózom, borsozom, némi piros arannyal és ételízesítővel ízesítem, majd lefedem, hadd puhuljon. Közben megpirítom olajon a rizst, ha már kezd pirosodni felengedem 1,5 dl vízzel, hozzáadok 1 leveskockát és lefedve majdnem készre főzöm.
Ha a hús is már majdnem készre főtt leveszem a tűzről és összekeverem a rizzsel. Ezt a tölteléket a kicsumázott paprikákba pakolom, és szépen sorban egy magasabb lábasba helyezem őket. Egy másik edényben a paradicsomlevet borssal, ételízesítővel, vagy leveskockával összefőzöm, majd ezt ráöntöm a paprikákra. 20 perc alatt készre főzöm, a paradicsomszósszal tálalom.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés: