Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2011. április 12., kedd

Rakott brokkoli

A hétvégén nagy brokkoli vásárlás történt nálunk, ezért mindjárt többféleképpen is elkészítettem ezt a finom zöldséget. A rakott brokkoli szintén egyszerű dolog, csak több mosatlannal jár... :)



Hozzávalók:
30 dkg brokkoli
30 dkg darált sertéshús
1 kisebb fej hagyma
20 dkg rízs
1 tejföl
reszelt sajt
Pici só, bors, tárkony, piros paprika

A hagymát összevágom, odateszem pici olajon megfuttatom, majd hozzáadom a húst. Fűszerezem sóval, borssal, fűszerkeverékkel, pici tárkonyt szoktam rádobni, majd a végén pirospaprikát. 1 dl vízzel felengedem, lefedem hadd puhuljon.
A rizset megmosom, kevés olajon megpirítom, felengedem 2-3 dl vízzel, dobok hozzá 1 leveskockát, majd lefedem. Kb. 20 perc alatt készre főzöm.
A brokkolit 3 dl forrásban lévő vízbe dobom, sózom. Kb. 8-10 perc alatt megpuhul, ellenőrzöm a szárát, ha kész félreteszem.
A tejfölt a reszelt sajttal összekeverem, picit sózom.

Ezután veszek egy közepes méretű tálat, és szépen sorban elkezdem összerakni: rizs, hús, brokkoli, tetejére még kevés rizs, majd végül erre kenem a sajtos tejfölt. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütöm.

Jó étvágyat!


1 megjegyzés: