Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. november 24., szerda

(ÚJ)Házi csirkeleves

Nem tudom megmondani, mitől Újházi a csirkeleves, inkább leírom nálunk ez milyen. Alapszabály, hogy húslevest nem csirkemellből főzünk, hanem a inkább a "vastagját" használjuk fel, mint a combja, de tegyünk bele szárnyat és jöhet a háta is. Anyukámnak köszönhetően én háznál nevelkedett csirkéből főzöm a levest, és általában teszek bele némi aprólékot is: máját, zúzáját, szívét. Bevallom, sokat kellett gyakorolnom, mire olyan ízűre sikerült megfőzni, mint anyukám húslevese - de megérte!



A husikákat megmossuk, veszünk egy megfelelő méretű fazekat, amibe belehelyezzük a húst és jól megengedjük vízzel. Fontos, hogy annyi vizet engedjünk rá, amennyi levest szeretnénk, ne kelljen nagyon utána pótolni. Így feltesszük lassú tűzön főni a husit. Közben megpucoljuk és előkészítjük a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma, karalábé, 1 paradicsom, 1 paprika, petrezselyem zöld, zöldborsó.

Amikor felfőtt, és úgynevezett hab jelenik meg a tetején, azt szépen szűrővel lehalásszuk. Ha a husi még nagyon kemény, tovább hagyjuk főni. Ha úgy látjuk, kellően megpuhult, jöhetnek a zöldségekből elsőnek a keményebb darabok, illetve jöhetnek a fűszerek. Só, bors, fűszerkeverék, esetleg leveskocka. Ezeket tovább főzzük, lassú tűzön, míg végül jöhet a zöldborsó.

Cérnametélt tésztát főzünk hozzá. Jó étvágyat!

Elkészítés: 2 óra
Nehézség: közepes

1 megjegyzés:

  1. Engen is lenyügöznek az ételeid, de most egészen másért jöttem :)

    légyszives nézz be hozzám (is)
    http://sussunk-fozzunk-valamit.blogspot.com

    a Neked szánt meglepit a fenti linken találod meg.

    VálaszTörlés