Helló Mindenki!


Ez egy gasztroblog, ahol különböző stílusú egyszerű és gyors recepteket találtok. Könnyű megoldások a mindennapokra.


Bartháné Csókási Edit


2010. október 3., vasárnap

Tejfeles pogácsa

A változatosság kedvéért itt egy könnyű fincsi pogácsa, szintén egyik kedvencemhez tudom ajánlani, a krumplileves mellé - akár kenyér helyett is!

Hozzávalók:
* 50 dkg liszt,* 25 dkg margarin,* 3 dkg élesztő, *5 dkg reszelt sajt
* 0,5 dl tej,* 1 egész tojás és egy tojás sárgája,
* 2 dl tejföl,+ 1 tojás + 5 dkg reszelt sajt a tetejére



Elkészítése:
A lisztet elkeverjük fél ek sóval, bele morzsoljuk a margarint,  a reszelt sajtot,  majd hozzáadjuk a tojásokat és a tejben felfuttatott élesztőt. A tejföllel alaposan össze dolgozzuk, 1/2 órát pihentetjük, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk. Jobbról balra félig,balról jobbra rá, alulról felfelé félig, fentről lefelé rá. Ezt 3-szor ismételjük közte 1/2 – 1/2 órás pihentetéssel, majd kinyújtjuk kb.3 cm vastagságra.  Tetejét egy tejföllel kikevert tojással megkenjük, mozzarella sajtot reszelünk rá.

­+ Edit tippje: köménymaggal is megszórom hajtogatás közben
Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá.

1 megjegyzés: